Ojojoj.. vilken sommar vi har. Det blir mest strand o utflykter hela tiden. För många innebär det att det blir svårt med maten. Många känner sig utlämnade till korvar, hamburgare, baguetter, mackor och glass. Men det behöver absolut inte bli så. För min del så har denna sommar varit full av kokta ägg och filodegspiroger. De kokta äggen får följa med både sommar och vinter. Perfekt mellanmål eller lunch på stranden tillsammans med frukt när de andra sitter där med sina mackor (min mage klarar inte så mycket bröd, mjöl etc). Som variation har jag denna sommar förälskat mig i filodegspiroger. Fantastiskt!! De är iofs gjorde på vetemjöl men eftersom de är så tunna så blir det väldigt lite mjöl i varje pirog så min mage klarar det utan problem. Fryser man in pirogerna och plockar ut dem innan man åker iväg till stranden eller utflykten så är den lagom tinad när det är dags att äta och man slipper släpa på frysväskan. Än så länge har jag kört med köttfärsfyllning men kanske man man testa något annat.. Någon som har nåt förslag??
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar